Избрани Новини

Няма нови случаи на коронавирус, заразените остават 6 души

Днес има още 7 случая, които трябва да бъдат потвърдени в рамките до обяд

Снощи стана ясно, че има два потвърдени случая на коронавирус у нас. Този път те са в столичната болница "Пирогов". Заразените са 66-годишна жена и 74-годишен мъж.

"Днес има още 7 случая, които трябва да бъдат потвърдени в рамките до обяд. Веднага ще бъдете осведомени за това дали са положителни или отрицателни", коментира ген. Венцислав Мутафчийски - председател на Оперативния щаб. 

"Искам да отправя призив - това, което се случва в Габрово и в Плевен по наша преценка не е съвсем правилно, защото вие обсаждате болниците и първо - излагате се на риск, второ - не давате възможност на колегите да вършат нормално работата си. Болните ще бъдат настанени и са настанени в части от болниците, които са отделени, изолирани са, спазват се абсолютно строги хигиенни мерки, а в останалите помещения дезинфекцията е на завишено ниво, както и пропусквателният режим. Присъствието на външни лица, включително и журналисти, не е желателно. Но тези болници ще останат да работят като болници", каза още Мутафчийски пред медиите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов