Избрани Новини

В Банско няма увеличение на грипозните и острите респираторни заболявания

Стриктно се спазват разпорежданията и препоръките на здравното министерство

Към днешна дата в община Банско няма данни за увеличение на грипозните и острите респираторни заболявания, сочат данните от практиките на личните лекари. Въпреки това, стриктно се спазват разпорежданията и препоръките на Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб .
Днес кметът на Община Банско Иван Кадев свика среща заради новосъздадената ситуация с COVID - 19 в страната. На нея присъстваха лични лекари, представители на РЗИ, МВР, ПБЗН, туристическите организации, директори на училища, детски градини, ръководители на социални заведения.
„Заради туристите, които идват в Банско от всички краища на света, ние сме длъжни да бъдем особено внимателни и да вземем всички необходими мерки за предпазване от заразяване и за предотвратяване разпространението на всички инфекциозни болести. Предвид усложнената обстановка с грипа и COVID - 19, още миналата седмица бяха предприети действия, които да ограничат струпването на хора в затворени пространства. Ситуацията обаче налага да се предприемат още превантивни действия и да се направи план на работата за следващите седмици”, посочи Иван Кадев.
Гл.инспектор от РЗИ Разлог д-р Джупанова запозна присъстващите с разработения алгоритъм в случай на съмнения за вирусоносител и направи препоръки за действията на общинските власти.
В тази връзка Общината предприема поредица от превантивни мерки в общинските заведения: детски градини, училища, социални заведения и културни институции, както и училищните автобуси. Те са свързани с повишаване нивото на хигиена, дезинфекция и ограничаване контактите в затворени помещения.
Кметът на Банско издава предписание за засилване на контрола и превантивните мерки, които се отнасят за местата за настаняване и посещение от туристи, промишлените предприятия и производствените цехове в общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)