Избрани Новини

Благоевградски хотел отказа да приеме четиримата италиански тенори

Страхуват се от коронавируса

Хотел отказа да приеме четирима италиански тенори заради страх от коронавирус, информира БНТ. Случаят е от Благоевград, където тенорите, заедно с Врачанския симфоничен оркестър, ще изнесат концерт следващата седмица.
Тенорите Федерико Серра, Федерико Паризи, Алесандро Дакриса и Джовани Мария Палмия са в България от началото на февруари и досега са имали концерти в десетина града заедно с Врачанската филхармония. На 13 март ще пеят и в Благоевград.
Вчера обаче резервацията им за нощувка в четиризвезден хотел в града била отменена. Причината - заради истерията около коронавируса в хотела временно не настаняват гости от Италия и Китай.
Моника Югова, управител на хотел: Звъннаха ми от агенция и попитаха за свободни места за датата 13-ти за 4-ма италианци. Много културно, много правилно обясних на самата госпожа, че не можем да ги настаним, все пак се съобразяваме, има коронавирус. Имам 40 служители, имам гости, няма как да коствам тяхното здраве. Просто деликатно обясних на госпожата, че няма как да ги настаним и госпожата беше много учудена, че се грижим за нашите служители. Тя вика: "Похвално, много се радвам" и това беше целият ни разговор.
През последните седмици повечето гости, които пристигат в хотела, се интересуват дали тук са настанени хора от Италия или Китай.
Моника Югова, управител на хотел: Първото нещо, което питат е имате ли настанени италианци, китайци, защото се притесняват. Хората се страхуват от такова нещо.
Адриана, рецепционист: Хората имат опасения, тъй като не само в България, а и като тръгнат на почивка в чужбина просто се допитват докъде се е разраснал вирусът и дали е засегнал тази област. Така че за тяхно успокоение ние ги информираме, че сме взели превантивни мерки.
Досега не се е налагало да се отменят резервации на други гости от Италия или Китай, тъй като през последните месеци подобни запитвания не е имало.
От няколко дни ръководството на хотела се опитва да закупи термометри, с които редовно да измерва температурата на персонала и на гостите. Термометри обаче трудно се намирали в  търговската мрежа. А четиримата тенори все пак ще имат концерт в Благоевград, повечето билети вече са продадени.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)