Благоевград посрещна 1-ви март с богата празнична програма (снимки)

Децата се включиха в ателие на открито

Гражданите и гостите на Благоевград бяха посрещнати от Баба Марта, която им разказа легендата за мартеничките и пожела здраве и късмет.
На празника присъстваха кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности инж.Василиса Павлова.

Под ръководството на преподаватели от Центъра за личностно и творческо развитие на децата  и с помощта на Баба Марта децата на Благоевград се включиха в ателие на открито и изработиха най-красивата мартеница, символ на здраве, щастие и дълголетие.

Младежите от Детския парламент изработиха и подариха мартенички на малчуганите, дошли да посрещнат Баба Марта.

Навсякъде по света хората посрещат пролетта с огромна радост и вълнение, но България е една от малкото държави, които празнуват нейното идване с толкова голям празник, изпълнен с традиции, чиито корени се крият в далечното минало на нашия народ.

На 1 март се отбелязва и Денят на самодееца, празник, обединяващ хора с различни професии и социален статус, възраст и пол, но всички водени от любовта към традиционното и съвременното изкуство.

Община Благоевград и Народно читалище „Никола Вапцаров 1866“ подариха пъстър пролетен концерт с участието на самодейни състави от града.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"