Избрани Новини

Всички проби за коронавирус в България са отрицателни

Общо 40 проби са дали отрицателен резултат

Няма случай на коронавирус у нас. Всичките изследвани 19 проби в едната лаборатория и 21 проби в другата лаборатория, са отрицателни, съобщи началникът на ВМА и председател на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от Tribune.bg.
Той увери, че ако излязат положителни проби, обществеността веднага ще бъде уведомена.
Днес продължават изследванията на всички проби, които ще постъпят в страната, както и на настанените в последната нощ.
Днес ще бъде проведен и междулабораторен контрол, в койтоо 3 от отрицателните проби на ВМА ще бъдат дадени за допълнителен контрол и преповтаряне в Националната лаборатория, и обратно 3 отрицателни от Националната лаборатория ще бъдат дадени за контрол във ВМА. Такъв контрол ще се прави през няколко дни.
Прави се еждневен мониторинг за това с какви китове се работи по света. От Кризисния щаб увериха, че работят с китове, които се използват в ЕС.
Отборът на Лудогорец е изпълнил здравните препоръки за пътуването си до Милано за мача с Интер от Лига Европа, заяви Мутафчийски. Футболистите се върнаха от Италия рано тази сутрин и са им били взети проби. Мутафчийски допълни, че след два дни футболистите отново ще бъдат тествани.
„Лудогорец изпълни препоръките за пътуването си до Милано, те имаха само една нощувка и веднага заминаха. С отбора беше епидемиолог, който трябваше да съблюдава спазва ли отборът мерките, които сме начертали. Първата препоръка беше за съкращаване на престоя. Второ, носели са лични предпазни средства от висок клас, осигурени от самия отбор. Персоналът в хотела е бил минимализиран като количество и е бил с предпазни средства и ръкавици по наше изискване. Футболистите не са напускали стаите си извън тренировката и провеждането на срещата. Милано са го видели само през прозорците на автобуса", заяви Мутафчийски.
„Тази сутрин пристигнаха в добро самочувствие и здраве. Взети са им проби по изискване на собственика и изпълнителния директор на клуба. Те осигуриха закупуването на тези проби за отбора", допълни още той. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов