Избрани Новини

КПКОНПИ откри конфликт на интереси при кмета на Стражица

Животът

20-02-2020, 12:20

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сигналът е подаден от орган на съдебната власт

 

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество прие решения за установяване на конфликт на интереси, както и за образуване на такива производства.

След сигнал от орган на съдебната власт, установил факти за конфликт на интереси в хода на водено разследване, КПКОНПИ е образувала такова производство по отношение на Румен Павлов – кмет на Община Стражица. Установено е, че неговият брат, действащ като едноличен търговец, е подал до кмета на Стражица 24 заявления за издаване на разрешения за почистване от дървесна растителност на имоти. Така, след съответни процедури, са издадени 24 заповеди в полза на едноличния търговец, от които Румен Павлов е подписал 11. На основание тези 11 заповеди, кметът Павлов е издал 69 отделни разрешителни на едноличния търговец – негов брат. Отделно от това е установено, че между Община Стражица, представлявана от кмета Румен Павлов, и едноличния търговец – негов брат, е сключен договор за отдаване под наем на земеделска земя - общинска собственост /4,151 дка, за срок от една стопанска година/. С решение на комисията е установен конфликт на интереси за 12 отделни случая /11 заповеди и 1 договор за наем в полза на брата на кмета/, като за всеки отделен случай е наложена глоба от по 5000 лв. /общо 60 000 лв./.

КПКОНПИ образува производство за установяване на конфликт на интереси по отношение на общински съветник от Община Царево. Конфликт на интереси е установен по отношение на Маринела Николова, кмет на Община Козлодуй. Прието е решение за установяване на конфликт на интереси и за Симеон Симеонов, понастоящем кмет на Община Тервел. С решение на КПКОНПИ, въз основа на телевизионен репортаж и публикация, е образувано производство за установяване на конфликт на интереси за главния архитект на Община Шабла.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов