Пратиха в затвора наркодилър

Определението на Окръжен съд - Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди взетата по отношение на Георги Ф. мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”. Той е обвиняем за това, че на 4.02.2020 г. в Бобошево без надлежно разрешително е държал в себе си високорискови наркотични вещества, а именно: амфетамин – 7, 46 грама, канабис – 8, 25 гр и МДМА - 6, 35 грама – престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК, за което се предвижда наказание ,,лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

Срещу Георги Ф. е повдигнато и още едно обвинение,  за това, че на 4.02.2020г. в Бобошево  противозаконно е пречил на орган на властта – служители на РУ-Дупница да изпълнят задълженията си по чл. 70, ал. 1, т. 1 от ЗМВР, като е избягал – престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание ,,лишаване от свобода“ до три години или ,,глоба“ от петстотин до две хиляди лева.

Съдът обяви в мотивите си, че може да се направи обосновано предложение, че обвиняемият е участник в тежко умишлено престъпление. Той е осъждан 8 пъти, това формира и втората предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно, че има опасност да извърши и друго престъпление. Настоящето обвинение е повдигнато 1 година и 3 месеца след изтърпяване на последното наложено наказание на Георги Ф.

Определението на Окръжен съд - Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"