Мими Христова: И на мен още не ми се вярва какво направих

За първи път се бори при тежките до 65 кг и стигна до златото

„Щастлива съм и все още не ми се вярва какво направих – заяви шампионката Мими Христова, която стигна до първата си титла при жените от европейско първенства.
Досега тя имаше 4 медали от континентални първенства в по-долните категории, но за първи път се бори при тежките до 65 кг и стигна до златото след победа над бившата националка Елис Манолова (Азербайджан).
„Всъщност нямах намерение да участвам на това първенство и до последните дни не се знаеше дали ще пътувам – продължи тя. – Отидох на лагера при момичетата само, за да ги подготвя. А стана така, че те ме подоготвиха (усмихва се). За първи път се борихме с Елис, тъй като досега се състезавах при по-леките. Дори не сме се хващали на тренировка. Излязох за срещата напълно освободена, без притеснение. Единственото неприятно беше, че се боря срещу друга българка, която се състезава за друга държава. Но понякого обстоятелствата го налагат, за съжаление.”
Мими разкри, че е качила категорията без особени затруднения.
„Наистина се чувствам добре -  казва тя. - Вече хапвам, пия кафе спокойна без притеснение, че ще кача тегло и трябва да свалям, за да съм в категорията си. А какво ще се случи оттук нататък треньорите и федерацията ще го решават. Да, 65 кг е неолимпийска, но пък, ако трябва да качвам още за олимпийската до 68 кг вече става сложно. Там момичетата свалят от 70 кг, по-тежки са. Сега не мисля за тези неща. Все още ме държи еуфорията от успеха. Не успях при по-леките да взема злато, но ето че се случи в този добър "експеримент", за което благодаря на треньорите и на федерацията за този шанс.” /Българска федерация по борба/Снимка на Деня

Щрихи от Плевен