Румен Бохоров стана Цар на виното в Петрич (снимки)

20 винопроизводители участваха в конкурса "Най-добро домашно червено вино“

В община Петрич беше избран Цар на виното.
20 винопроизводители от община Петрич участваха в конкурса „Най-добро домашно червено вино“, произведено от реколта 2019 година. Качествата на вината оценяваха дегустаторите Костадин Костов и Марияна Илиева на принципа „сляпа дегустация“. Специалистите изразиха мнение, че в сравнение с миналата година червеното вино тази година е с много по-добри показатели.

Крайното класиране се подреди, както следва: първо място за виното, произведено от Румен Бохоров, който заслужи и титлата „Цар на виното“ в община Петрич, на второ място бе класирано виното на Данаил Тилев, на трето място виното на Симеон Ангелов. Те получиха грамоти, плакети и буренца. Още трима винопроизводители получиха грамоти и предметни награди от Община Петрич.

Молебен за здраве и берекет на стопаните отслужи енорийският свещеник отец Ангел Кочев, който благослови новата реколта. Кметът на общината Димитър Бръчков също поздрави лозарите за празника днес и подчерта, че Петрич винаги ще се гордее с качеството на произвежданото вино, а този поминък е преди всичко запазена традиция в района.

Кметът изпълни символично и ритуала по зарязване на лозето в полето край село Митиново. Свети Трифон и лозар направиха също своето наричане. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха самодейците от НЧ „Просвета“ в с.Беласица и НЧ „Антон Попов“ -  село Скрът с прекрасни фолклорни изпълнения. Безплатно червено вино и скара за почерпка на присъстващите бяха осигурени от Община Петрич.

Честит празник!Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"