Избрани Новини

Откриха нарколаборатория в къща в Горна Оряховица

Крими

13-02-2020, 14:22

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

15 души са задържани при специализирана операция в Свищовско

 

Нарколаборатория е разкрита в сряда в къща в Горна Оряховица, съобщи на брифинг днес прокурор Христо Христов. Операцията е извършена около 17 ч., а собственик на имота е 38-годишен местен жител. В дома му са открити 34 саксии с канабис, 70 грама суха листна маса марихуана, а в мазето полицаите се натъкнали на специално оборудване за отглеждане на дрогата.

Специализирана акция срещу битовата престъпност е провела полицията  на територията на община Свищов, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов. Проверени са били 98  моторни превозни средства и 147 лица. 40 от тях представляват интерес за службите, 11 са знакови фигури от кримиконтингента. 15 души са задържани за 24 часа, съставени са 68 фиша и 4 акта по ЗДвП. Заснети са

55 нарушения и са образувани 3 бързи производства - 2 от тях са за наркотици, а едно за кражба на дърва.

Арестувани са две лица, извършили 6 кражби от вили. Те плячкосали предимно градински инвентар и вещи.

Още 5 души са арестувани, които миналата година в заведение в Свищов са пребили мъж и са му нанесли средна телесна повреда.

Разкрити са два случая на държане на акцизни стоки без бандерол, а на 8 души са повдигнати обвинения, допълни старши комисар Машов.

 

По думите на прокурор Христо Христов, че операцията срещу битовата престъпност е успешна и непрекъснато ще има подобни акции в региона, за да чувстват хората, че са защитени.

 

От началото на годината в област Велико Търново са установени 8 лица с по две и повече висящи дела. Повдигнати са им обвинения, като 6 души са оставени за постоянно в ареста. На 21 януари в областния град е задържан 38-годишен мъж за домашно насилие, като седмица преди това излежал присъда за кражба.

Разкрит е грабеж на 510 лв. от мъж, както и кражба на 37 суджука за 170 лв. в Търново. Извършителят е рецидивист, грози го затвор от 3 до 10 г.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)