Дадоха 13 години и 4 месеца затвор за грабеж, завършил със смърт на ограбената

М.Й. нанесъл жесток побой с множество удари с юмруци по главата и лицето

Окръжна прокуратура – Кюстендил е привела в изпълнение осъдителна присъда спрямо И.М. (на 40 години) признат за виновен за извършено от него престъпление по чл. 199, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 29 от НК.
На 31.12.2017 г. в Дупница осъденият извършил грабеж на жена – Т.Х. (на 74 години), като отнел от нея два мобилни телефона, дамски часовник и пари – сто щатски долара и двадесет и пет лева. М.Й. нанесъл жесток побой с множество удари с юмруци по главата и лицето. На пострадалата била причинена тежка телесна повреда – закрита черепно-мозъчна травма с масивен кръвоизлив и контузия. Вследствие на получените увреждания, две седмици по-късно Х. починала в болнично заведение.
Престъпното деяние е било извършено от И.М. при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан и не е изтекъл петгодишен срок от изтърпяване на последното му наложено наказание.
Първоинстнационният съд го е осъдил на дванадесет години „лишаване от свобода“. След протест на Окръжна прокуратура – Кюстендил срещу размера на наказанието с искане то да бъде увеличено, присъдата е била изменена. Състав на Софийския апелативен съд е наложил на М. наказание от тринадесет години и четири месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.
Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение в затвора Бобов дол.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"