Избрани Новини

С много музика и дълги хора приключи "Златен грозд“ в Мелник (снимки)

Най-хубаво бе виното на Валентин Филчев

Емоционален и въздействащ фестивал. Фестивал на красивата българска носия, фолклорните ритми и напитката на боговете, вдъхновявала писатели, художници, музиканти и хора на изкуството от векове. Напитката, за която са изписани много редове, изказани са много думи и много песни са изпяти.

Виното, поминък на мелнишкия край от далечното минало, бе поводът и тази година Община Сандански и Сдружение „За Мелник“ да поканят местни и гости за девета поредна година на фестивала „Златен грозд“.

Освен самодейнците състави на читалищата в селата Склаве, Калиманци, Горна Гращица,  Жабокрът, Голешово, Левуново, Катунци и град Сандански, които пазят традициите и носят духа на българщината, в центъра на събитието отново бе виното, а най-доброто вино заслужава да бъде почетено.

Всички гости на фестивала имаха възможността да опитат от всички домашни вина, предоставени за участие в конкурса. Публиката гласува и избра за най-хубаво виното на Валентин Филчев, който получи 90 литров съд за вино, осигурено от „Томика - метал“. Докато всеки гласуваше имаше възможност да си закупи домашно приготвени традиционни ястия, като всички средства ще бъдат предоставени на малката Никол, която обедини цял Сандански.

Специални гости на втория фестивален ден бяха Карамфил Божиков и ТС „Празник“, а Фолклорен ансамбъл „Злевски бисери“ от Северна Македония развълнуваха публиката със своите изпълнения.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)