Избрани Новини

Институт „Конфуций“ обявява X Национален конкурс

Животът

09-02-2020, 12:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Темата е „България и Китай – древни и уникални цивилизации“

Институт „Конфуций“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ обявява X Национален конкурс на тема „България и Китай – древни и уникални цивилизации“. Конкурсът е за рисунка, плакат, колаж, компютърна анимация, презентация, разказ, стихотворение, есе, реферат и др., като един участник има право да изпрати само един материал.
Сред изискванията са творбите да са изготвени през 2019-2020 г. и да не са участвали в други конкурси. Писмените работи (разказ, стихотворение, есе, реферат и др.) да бъдат напечатани – шрифт TimesNewRoman, 12 pt, разредка 1,5.Материали, написани на ръка, няма да бъдат класирани; обем на есе: до 3 стр.; обем на реферат: 5-8 стр.
Няма възрастови ограничения. Няма ограничения по отношение на използваните техники, материали и формат на рисунките. Всеки изпратен материал да бъде придружен от следната информация трите имена на автора; клас, възраст; ръководител; училище/университет/месторабота; адрес, телефон, e-mail.
Срокът за предаване е 31.03.2020 г.

Адрес за кореспонденция:
Велико Търново 5000
ул. „Христо Ботев“ № 19
ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Корпус 5
Институт „Конфуций“
Е-mail: confucius.vt@gmail.com
Тел.: 062/538 445
Творбите няма да бъдат връщани на участниците и организаторите запазват пълни права над изпратените материали.
Най-добре представилите се участници във всяка една от категориите ще бъдат отличени с награди и грамоти. Наградените материали в категория „Изобразително изкуство“ ще бъдат подредени в изложба, а отличените произведения в категория „Литература и култура“ ще бъдат качени на официалния сайт на Института.
Всеки участник, независимо дали е класиран или не, ще получи сертификат за участие. Резултатите ще бъдат публикувани на официалния сайт на Институт „Конфуций“ (http://www.confuciusinstitute-velikoturnovo.bg/) и във Facebook групата на Института (Институт „Конфуций“ ВТУ). Тогава ще бъдат обявени мястото и дата на провеждане на церемонията по награждаването.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов