Избрани Новини

Колоните от чакащи тирове ще бъдат преместени от трасето Русе – Мартен на бул. "България"

Мисия

05-02-2020, 15:19

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Колоните от чакащи тирове да бъдат преместени от трасето Русе – Мартен на булевард "България" - това бе решено днес по време на заседание, в което взеха участие представители на Община Русе, Областната администрация, ОД на МВР, Митница Русе, Областно пътно управление, кметът на Община Мартен, Гранична полиция и др.

Предстои на част от тротоарите да бъдат изградени паркинги за тирове - в отсечката от бензиностанция "Еко" в посока Дунав мост и от Пожарната по бул. "България" до сервиза на "Мерцедес". До две седмици Община Русе ще почисти терените и ще постави необходимите знаци.  За реда и пропускането ще се грижат съвместни екипи на ОД на МВР и КООРС.

В понеделник на работна среща с кмета Пенчо Милков и ОД на МВР бяха обсъдени няколко варианта за решение на проблема с тировете, сред които тротоарът на бул. „България“, паркингът на РО-РО терминала и паркингите на Митницата. Направени бяха проверки за капацитета и условията на паркингите за приемане на тирове.

Вчера бе извършено и сондиране на асфалтовия слой на тротоара на бул. „България“. Установена беше дебелина на каменния пласт от 20 см и на асфалтовия пласт от 20 до 30 см, което ще даде възможност тежките камиони да паркират там.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)