Избрани Новини

Дискусия за киберсигурността ще се проведе в Гоце Делчев

Срещата е в 11:00 часа в обучителния център

Българската асоциация по киберсигурност и Cyber 360 Academy ще проведат открита дискусия на тема „Киберсигурност и нови законодателни  изискванията за мрежовата и информационна безопасност в организацията. Механизми за обучения и иновации“. Срещата е днес в 11:00 часа в Обучителен център, гр. Гоце Делчев.
Сред основните гости са Мирослав Стефанов - председател на Българската асоциация по киберсигурност, който ще представи как да се предпазим от хакерска атака, пенитрейшън тест, уязвимост на системата, мониторинг, архивиране на данни и нови методи за защита, Радослав Петров - председател на Българската асоциацията на етични хакери в България и управител Академия 360.
Сред официалните лица ще бъдат Владимир Москов - кмет на гр.Гоце Делчев, кметове на съседни общини, директори на учебни и медицински заведения, представители на бизнеса в региона.
С постановление на Министерския съвет № 186 от 19.07.2019 г., обнародвано в ДВ, бр.59 от 26 юли 2019 г., бе приета „Наредба за минималните изисквания за мрежова и информационна сигурност“, която трябва да бъде спазвана от всички държавни структури. Нейният краен срок изтече през октомври 2019, като впоследствие Държавна агенция „Електронно управление“ предприе проверки за изпълнението й. Основните гости, които са председатели на двете кибер организации, ще дадат повече яснота по Наредбата, както и варианти за прилагането й.
Форумът ще даде възможност на заинтересованите страни от публичния/частния сектор и академичния свят да проведат открита дискусия и ефективно създаване на правила за противодействие на киберзаплахите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)