Избрани Новини

Немска компания проучва възможностите за инвестиции в Плевен

Посещението се състоя със съдействието на експерти от МИ и Националната компания „Индустриални зони”

Представители на ръководството на немската компания KAYSER Automotive Systems пристигнаха днес в Плевен за среща с кмета Георг Спартански. Посещението се състоя със съдействието на експерти от Министерството на икономиката и Националната компания „Индустриални зони”.

Основна тема на разговорите бяха възможностите, които предлага Плевен, за инвестиции. KAYSER Automotive Systems се занимава с производство в автомобилния сектор и се интересува от наемането или закупуването на терен в страната ни за разширяване на своята дейност. В тази връзка участници в срещата бяха управителят и икономическият директор на фирма „Хоризонт Иванов” - Плевен, която предлага за целта производствени бази и площи.

Георг Спартански представи съвременните характеристики на община Плевен и икономическото й състояние. Той подчерта, че градът ни е предложен за център на растеж в Северозападна България през новия програмен период като мярка за намаляване на дисбаланса с Южна България, което означава високо ниво на концентрация на инвестициите. Доказателство, че Плевен е добро място за инвестиции, е откриването на завода за автомобилни компоненти на LEONI, допълни още кметът. От фирма „Хоризонт Иванов” беше получено уверението, че могат да предложат терени и бази с добра локация, отговарящи на условията на немската компания.

След посещение и в други български градове се очаква KAYSER Automotive Systems да обяви окончателното си решение за своя избор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов