Дневни и седмични винетки до въвеждането на тол системата за тежкотоварните автомобили

От началото на февруари е преустановена продажбата на месечни електронни винетки

До въвеждането на тол системата в търговска експлоатация от 1 март 2020 г. за пътните превозни средства над 3,5 т ще се продават само седмични и дневни е-винетки. След тази дата ще ползват 3115 км платена пътна мрежа срещу такса, изчислена на база на изминато разстояние – тол такса, информира АПИ.

Продажбата на седмични винетки ще бъде спряна от 24 февруари, а на дневни – от 23:59 ч. на 29 февруари.

От началото на февруари е преустановена продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварните автомобили.

Потребителите, които плащат за повече от една електронна винетка чрез банков трансфер, трябва да внимават при въвеждането на данните за срока на тяхната валидност, когато се отнасят за тежкотоварни превозни средства.

В случай че в таблицата, която се попълва при плащане на е-винетка по банков път, има сгрешени данни за срока на валидност на винетката дори само на едно тежкотоварно превозно средство, електронната система няма да може да активира платените такси за всички леки или тежкотоварни превозни средства в нея. В същото време ще бъде генериран PAY код, с който плащането ще може да се осъществи.   

На сайта на Националното тол управление www.bgtoll.bg е публикувана Инструкция за закупуване на е-винетки с банков трансфер.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен