Избрани Новини

Община Петрич ще продължи с инвестициите във водопроводната мрежа

Предвидени са средства за два нови сондажа при река Струмешница

В бюджета за 2020 година са предвидени средства и за два нови сондажа при река Струмешница. „Целта ни е чрез тях допълнително да се подават 100 л/сек., за да се подсигурим, тъй като за момента има четири сондажа, които са от 1972 г., на два от тях са подменени помпите. Чрез новата инвестиция през тази година ще обезпечим водоснабдяването за града и селата Митиново, Дрангово и Ръждак“, посочи кметът Димитър Бръчков.

Според информация от управата на общинското дружество „ВиК“ се предприемат превантивни мерки и няма опасност от режим на водата. Специфичното за община Петрич е обстоятелството, че разполага с 40 водоизточника – 15 сондажа и 25 водохващания. Проблемът през тази година идва от по-ранното включване на две помпи, които да подават вода за града, заради недостатъчната по гравитачен път. Това е прецедент за последните години.

Кметът Димитър Бръчков припомни, че мерки за недопускане на криза са предприети още през първия мандат и в селата на община Петрич. Закупени са 15 нови помпи, извършен е ремонт на работещите по-стари съоръжения и са направени допълнително нови сондажи. Кметът обобщи, че за четири години са подменени 29 км водопроводи в 25 села и 6 км водопроводи в града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов