Избрани Новини

Задържаха за 72 часа лице заради опасни отпадъци в Плевен

Задържаното лице е собственик и представител и на дружеството, внесло отпадъка от Италия

Районна прокуратура – Плевен задържа за 72 часа лице, привлечено  в качеството на обвиняем за престъпление по чл.353в, ал.1 от НК по досъдебното производство, образувано за намерените в гр.Плевен отпадъци.

А.Е. е привлечен като обвиняем затова, че през периода 02.04.2018 г. – 30.12.2019 г. в гр.Плевен, в качеството си на едноличен собственик и представител на търговско дружество, управлявал опасни отпадъци – шлаки и други отпадъци, съдържащи опасни вещества, не по установения ред – в нарушение на издаденото на дружеството решение на директора на РИОСВ-Плевен и на Закона за управление на отпадъците – престъпление по чл.353в, ал.1 от НК.

С постановление на наблюдаващия прокурор А.Е. е задържан за срок от 72 часа. Внесено е искане в Районен съд-Плевен за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Задържаното лице е собственик и представител и на дружеството, внесло отпадъка от Италия, но обвинението не касае внесения от Италия отпадък, за който продължават действията по разследване.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)