Избрани Новини

40 млн.лв. през следващите 4 години за археологически проучвания по пътните трасета

АПИ стартира открита процедура за сключване на рамково споразумение

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за сключване на рамково споразумение за „Извършване на спасителни теренни археологически проучвания по трасетата на инфраструктурни проекти“.
При изпълнението на големи пътни обекти АПИ е възложител както на дейностите по изграждане на отсечката, така и на археологическите проучвания. За да бъдат обхванати всички спасителни археологически проучвания, е необходимо сключване на рамково споразумение, с което ще бъдат избрани потенциални изпълнители, притежаващи технически възможности, опит и квалификация, на които да се възложи осъществяването на теренни издирвания на обекти, спасителни археологически проучвания и археологическо наблюдение по време на строителството, за установяване наличието на неизвестни археологически структури.
Индикативната стойност на поръчката е 40 млн.лв. без ДДС и е за срок от 4 години. Стойността на всеки конкретен договор, в зависимост от необходимостта от дадено археологическо проучване, ще бъде изчислена в съответствие с изискванията на Наредбата за извършване на теренни археологически проучвания.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)