Избрани Новини

Окончателно осъдиха двама шофьори, причинили катастрофа с един загинал и четирима ранени

Крими

28-01-2020, 14:58

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Трагедията стана през 2015 г. край Джулюница

Окончателно, с решение на ВКС, осъдиха по повдигнатите от Окръжна прокуратура – Велико Търново обвинения двама шофьори, нарушили правилата за движение и при независимо съпричиняване, причинили по непредпазливост  смърт на един човек и телесни повреди на четири лица, като след деянието са направили всичко, за оказване помощ на пострадалите.

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Велико Търново. След разглеждане на делото от всички съдебни инстанции и протести на прокуратурата относно размера на наказанието, извършителите са признати за виновни и са осъдени за това, че на 08.06.2015 г., на кръстовището между главен път София –Варна и път гара Джулюница –с. Джулюница, И.П., при управление на лек автомобил „БМВ 7 ЕР РЕИХЕ" и Й. И., при управление на лек автомобил „ДАЙХАТСУ КУОРЕ Л 80”, нарушили правилата за движение по пътищата, вследствие на което, при условията на независимо съпричиняване, допуснали пътно-транспортно произшествие.

В резултата на катастрофата по непредпазливост е причинена смъртта на Д. Л. и тежки и средни телесни повреди на Д. П., С. Г. и Й. Й.  /пътуващите в „ДАЙХАТСУ КУОРЕ Л 80”/ и средна телесна повреда на Г. Д. /пътуващ в „БМВ/.  Апелативен съд уважил протеста на Окръжна прокуратура – Велико Търново, като увеличил наложеното наказание на И. П. с една година и постановил ефективното му изтърпяване.

След разглеждане на делото от Върховен касационен съд, присъдите на двамата подсъдими са потвърдени, като И. П. е осъден на четири години лишаване от свобода при общ режим, а на Й. Й. е наложено наказание три години лишаване от свобода, чието изтърпяване на основание чл. 66 ал. 1 от НК е отложено с изпитателен срок от пет години. Двамата са лишени от  право да управляват МПС за срок от 5 години.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов