Съдът задържа под стража крадец-рецидивист

Той е осъждан многократно с влезли в сила присъди за идентични престъпления

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия Данчо Е. /на 32 години от Дупница/, по досъдебно производство за кражба, в условията на опасен рецидив.

Той е привлечен като обвиняем за кражби, извършени на 19.01.2020 г., в селата Крайници и Яхиново. За времето от 01.00 - 02.30 ч. са отнети от гаражно помещение в село Крайници 1 електрожен, ел.кабели и куфар с интрументи, и от товарен автомобил, паркиран в село Яхиново, чрез разбиване на ключалка - газова бутилка, червена сигнална лампа, 3 броя колани за повдигане и 5 чифта колани за връзване на материали.

Съдът счете, че може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият Данчо Е. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. В случая се касае за извършено тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години, тъй като същото е извършено при условията на опасен рецидив от лице, което е осъждано многократно с влезли в сила присъди за идентични престъпления и от лице, което преди два месеца е изтърпяло последното си наказание „лишаване от свобода“ и е освободено от затвора – Бобов дол. Съдът счете, че е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението подлежи на незабавно изпълнение. То може да се обжалва и протестира с частна жалба или протест пред Окръжен съд -Кюстендил в 3-дневен срок, считано от днес за страните.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"