Избрани Новини

Асим Адемов награди будни ученици

Те са призьори в ученическия конкурс "Будителите на моя роден край, които трябва да помним“

Шестима будни младежи от област Благоевград са призьорите в ученическия конкурс „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, обявен по случай 1 ноември от евродепутата Асим Адемов. С атрактивни награди - посещение на Европейския парламент в Брюксел и поощрителни предметни награди бяха отличени учениците за проявеното творчество, знания и креативност. Целта на оспорваното съревнование беше да насочи вниманието на младежите към историческата памет на личности от родния край, които са отдали живота си за съхранението на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на патриотизма и приобщаване към европейските ценности.
102-ма ученици от област Благоевград взеха участие в надпреварата и показаха завидни знания и умения по темата. С най-много призови места се отличиха ученици от Благоевград. Големият победител е Огняна Самарджиева – ученичка в VIII клас на Езикова гимназия „Акад.Людмил Стоянов“ - Благоевград. С поощрителни предметни награди бяха отличени Емили-Слава Петрова и Милена Миланова от НХГ - Благоевград, Любомира Стамболийска от ПГИ „Иван Илиев“ - Благоевград и Димитър Гадиров, ученик в ПМГ „Яне Сандански“ - Гоце Делчев. Поощрителна награда получи и най-малката участничка в конкурса – Александра Цанова, ученичка в VI клас на I ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ - Гоце Делчев. Най-много презентации бяха получени от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ - Разлог - 48. Достойно представиха училищата си участници от Банско, Белица, Долно Дряново, Разлог, Кочан, Слащен и Якоруда.
Тричленното жури в състав д-р Кирил Алексиев – директор на РИМ - Благоевград, Марина Войнова - старши експерт ИТ – РУО-Благоевград и Екатерина Текерска – старши експерт ОНГОР – РУО-Благоевград оцени получените презентации и се удиви от позитивната нагласа сред младите хора да откриват будителите на родния си край и да представят тяхното дело.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов