Избрани Новини

Кюстендилка отиде "на топло" в Сливенския затвор

Многократно пренасяла през ГКПП Гюешево кутии с цигари без бандерол

Наказание „лишаване от свобода“ за общ срок от 3 години, след привеждане в изпълнение на 2 съдебни решения на Окръжен съд - Кюстендил, започна да изтърпява А. С. /на 40 години, от Кюстендил /. Тя е установявана многократно да пренася през границата със Северна Македония кутии цигари без български акцизен бандерол.
С решение от 10 януари 2020 година, Окръжен съд - Кюстендил потвърждава определение на Районен съд - Кюстендил, с което подсъдимата е призната за виновна в престъпление от общ характер по чл.234, ал.1, пр.2, във вр. чл.26, ал.1 от НК., като й е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, при първоначален режим на изтърпяване „общ“ и „глоба“ в размер на 2 000 лв.
Съдът привежда в изпълнение, по реда на чл. 68, ал.1 от НК и наказание, наложено на подсъдимата със споразумение, влязло в сила на 5.11.2014 г.: „лишаване от свобода” за срок от 2 години, изпълнението на което е било отложено за изпитателен срок от 3 години – за извършено на ГКПП Гюешево, през периода 27.05.2012 г. – 11.01.2014 г., престъпление от общ характер - по чл.242, ал.1 б.а от НК, а именно: пренасяне през границите на страната на кутии цигари, без знанието и разрешението на митниците.  
Решението на Окръжен съд - Кюстендил не подлежи на протестиране и обжалване.
Лицето е задържано на 13.01.2020 г. и приведено в затвора в Сливен за изтърпяване на двете наказания „лишаване от свобода“.
Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)