Избрани Новини

Зимна приказка в Конявската планина

Туристите от ТД "Осогово“ - Кюстендил

Туристите от ТД „Осогово“ - Кюстендил с нетърпение очакваха, за да се качат отново на толкова близката до Кюстендил Конявска планина.

"Маршрутът който бяхме планирали за неделния ден, беше многообещаващ. Потеглихме от с.Цървеняно по нов за всички нас маршрут.
Тръгнахме към гората, предвкусвайки девствената красота и пленяващите гледки, скрити в нея. Започна да вали сняг. Заслепяваше ни белотата и чистотата наоколо. Снегът полепваше по ботите и правеше стъпките ни бавни и тежки. Попивахме жадно кристално чистия въздух и мириса на дървета, листа и растителност. Споменът за града - забързаните, намръщени хора, мръсотията и многото коли, тук изглеждаше нереален и дори смешен. Движехме се по горската пътечка сред тунел от дървета, следван единствено от планинския вятър. Наоколо всичко бе притихнало, отдавна бяхме забравили за зимния студ. Бяхме изцяло в плен на съвършената природа и не усещахме нищо освен блаженство и хармония. Сред огромните участъци с камъни насреща – градът – бял, голям и плувнал в мъгла.
Не ни се разделяше с тази опияняващо и романтично преживяване.
„Да пътешестваш не значи винаги да отидеш далеч. Съкровищата са на едно сърце разстояние. Защото смисълът на всичко е вътре в самите нас“ – споделиха туристите от ТД „Осогово“ -  Кюстенидил, пише Силвия Михова, секретар на дружеството.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)