Задържаха под стража крадец на вещи в Кюстендил

Той е на 36 години, от село Баня, община Разлог, осъждан

РС - Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Георги М. Той е на 36 години, от село Баня, община Разлог. Осъждан е.
Георги М. е привлечен от Районна прокуратура - Кюстендил в качеството си на обвиняем за престъпление по чл. 196 , ал.1, т.1, във вр. чл. 194, ал.1, във вр. с чл. 29, ал. 1, б. „А“ от НК. На неустановена дата през месец юли 2019 година е отнел чужди движими вещи от къщи в село Лиляч, Община Невестино - 1 работен черен гащеризон, 1 моторен трион, 1 акумулаторен винтоверт и сумата от 22 лв. от владението на собственика Р. Л., без негово съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои.
За извършеното престъпление от обвиняемия се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 - 10 години.
От приложеното по делото свидетелство за съдимост на Георги М. е видно, че е извършил престъплението в условията на „опасен рецидив“, тъй като с определение от 2017 година, по описа на РС – Дупница са групирани наказания по дела водени срещу обвиняемия в РС – Кюстендил, РС – Дупница, РС- Благоевград, РС – Разлог, като му е наложено най-тежкото из между наказанията - „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 2 месеца. Наказанието е изтърпяно на 14.03.2019 година.
Съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, ме обвиняемият е извършител на престъплението и, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
Постановеното определение подлежи на обжалване с частна жалба или с частен протест, в 3 - дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"