Избрани Новини

Грък е предаден на съд за подкуп на пътни полицаи в Сандански

Отворил вратата от страната на шофьора и хвърлил две банкноти по петдесет евро

Окръжна прокуратура – Благоевград е приключила бързо досъдебно производство и е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.И. за извършено от него престъпление по чл. 304а, пр. 1, вр. чл. 304, ал. 1, пр. 1 от НК.
Около 08:30 ч. на 3.01.2020 г., в района на новата автогара в гр.Сандански дежурен автопатрул спрял микробус „Мерцедес“ с гръцки регистрационен номер. Идвайки от ул.,,Свобода‘‘ към ул."Тодор Каблешков‘‘, МПС-то преминало на червен сигнал на регулирано със светофарна уредба кръстовище. Единият от полицаите отишъл при водача – Г.И., представил се и проверил документите му. Разбирайки, че е чужд гражданин, на гръцки език му обяснил за констатирано нарушение на правилата за движение. Било му разпоредено да остане в превозното средство и да последва полицейския автомобил до сградата на РУ на МВР - Сандански, където да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.
Вместо да изпълни това, чуждият гражданин наближил патрулиращия автомобил и почукал по стъклото на прозореца, след което отворил вратата от страната на шофьора и хвърлил две банкноти по петдесет евро.
Веднага за случилото се било докладвано по радиостанцията в полицейското управление, а на И. били поставени белезници.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов