Избрани Новини

Окончателно осъдиха трима апаши за брутален грабеж с убийство

Крими

07-01-2020, 13:01

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Доживотен затвор за двама и 20 г. затвор за третия гласят окончателните присъди

Окончателно, с решение на ВКС, осъдиха по повдигнатите от Окръжна прокуратура – Плевен обвинения, извършителите на грабеж, придружен с убийството на Кирил И. и причиняване на телесна повреда на Галя И., извършени в дома на семейството в гр. Левски.

За престъпното деяние Иво З. от гр. Бяла черква и Валентин Н. от с. Павел  са осъдени на  доживотен затвор, а Тихомир М. от Сухиндол - на 20 години лишаване от свобода. По същото дело Нели М. от с. Павел е осъдена за вещно укривателство на три  години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок.

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Плевен. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителите са признати за виновни и са осъдени по повдигнатите им от прокуратурата обвинения.  Съдът е признал Иво З., Тихомир М. и Валентин Н. за виновни за това, че на 30.12.2016 г. в гр.Левски в съучастие като извършители, отнели чужди движими вещи -  златни накити, чуждестранна валута, сумата от 38 294,35 лв. или чужди движими вещи на обща стойност 92 259,75 лв., от владението на Кирил И. и Галя И. от гр.Левски с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила, като грабежа е в големи размери и е бил придружен с тежка телесна повреда за Галя И. и с убийството на Кирил И.

Осъдени са и за това, че са влезли в жилището на Кирил .И. и Галя И., като употребили за това сила, като деянието е извършено нощем от две и повече лица.

Обвиняемата Нели М. е призната за виновна за това, че на 30.12.2016 г. в с. Павел, обл. Велико Търново с цел да набави за себе си и за В. Н. имотна облага укрила и придобила чужди движими вещи: пари и златни накити - чужди движими вещи на обща стойност 88 359,75 лв., а на 13.01.2017 г. в гр. Плевен спомогнала да бъдат отчуждени чужди движими вещи - сумата от 20 000 лв., чрез закупуване на лек автомобил „Фолксваген Туарег, за които знаела, че са придобити от Валентин Н. чрез престъпление, като укривателството е в големи размери.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов