Почина Силва Зурлева

Издъхнала е в къщата си в благоевградското село Ковачевица

Внезапно почина известната журналистка Силва Зурлева. Сигналът е подаден тази сутрин около 9.50 часа, съобщи Нова ТВ.
Зурлева е бивш член на Борда на директорите на NOVA. Издъхнала е в къщата си в благоевградското село Ковачевица. Причината за смъртта й към момента не е ясна.
Тя е български филолог и журналист. Завършила е СУ „Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература.
Университета завършва със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема „Морето в съвременната гръцка поезия“. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.
През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др. Нейно е рекламното послание „Делта – връх на сладоледа. Първо в София, а после и в други градове“. От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. - председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. От 2009 е член на Управителния съвет. Напуска телевизията на 8 май 2019 г.
Поклон пред паметта й!Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"