Избрани Новини

Каква ще е модата в храните през 2020 година?

Пицата държи първото място като най-обичана и поръчвана храна

Кулинарията и храненето са като дрехите и колите. Непрекъснато излизат нови и нови неща като вкусове, аромати, храни. Нека погледнем отвъд вечерта, отвъд месеца, отвъд годината? Какви ще са тенденциите в света на ресторантите през 2020 година според компанията за поръчки на храна foodpanda.
• Веганство - все повече веганството взима превес над вегетаринството. Докато преди години беше обратно. Новото движение, базирано на живот без животински продукти, въвлича огромно количество съмишленици и ще се разраства със същата скорост и през 2020 г.
• Улична храна - Уличната храна се консумира от 2,5 милиарда души всеки ден по света. Разнообразието се увеличава и това кара хората да прибягват към този тип удобна и лесна кухня. Докато преди пицата беше най-обичаната улична храна, днес от ъгъла ни привличат гироси, бургери, китайско, индийско, фингър фуудс и общо взето всичко това, което може да получим и в ресторант.
• Скара: Дали ще бъде печено на огън или тепаняки, месото на огън ще остане едно от най-обичаните неща през 2020 година. Определено тези натурални методи ще бъдат предпочитани пред храните, приготвени на тиган или във фурна.
• „Хелти“ хранене: фитнес манията и храненето здравословно ще отбелязва ръст. Например консумацията на киноа, семена, корени и кълнове. За сметка на това ще спада консумацията на млечни продукти.
• Високомазнинно хранене - през 2019 година отчетохме ръст на новото модерно хранене, а именно нисковъглехидратната високомазнинна диета. Тя включва консумацията на повече мазни храни от животински произход. Спорът през 2020 ще бъде дали пък този начин на хранене няма да надмине веганството като популярност.
• Пицата - този тестен феномен държи първото място като най-обичана и поръчвана храна през последните няколко години. Очаква се тази тенденция да се запази и през 2020 година. Нейно величество пицата остава любима храна и за малки, и за големи по всяко време на деня.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)