Какво време ни очаква през януари?

След 10 януари ще се образува снежна покривка

Времето през януари се очаква да бъде сравнително меко, с валежи под нормата, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, информира БНТ. Температурите в първия месец от новата година ще варират от минус 15 градуса на места до плюс 15.
В първите десет дни на месеца времето ще бъде динамично. От север ще нахлува студен въздух. На места ще превали слаб сняг.
Към 3-ти и 4-ти януари се очаква повишение на температурите, разкъсана облачност на места до слънчево. От 5-и януари от север отново ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. На места ще превали слабо предимно сняг.
Около 10-и януари се очакват валежи и понижение на температурите. От север ще нахлува студен въздух и в по-голвямата част от страната ще вали сняг, така че след 10-ти януари ще се образува снежна покривка.
В средата на месеца валежите ще спрат. След 20-и януари температурите ще бъдат близки до обичайните. Нови валежи предимно от сняг ще има около 22-ри, 25-ти и в края на месеца.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"