Избрани Новини

Кресна връща жеста: Праща минерална вода за пернишките деца

Идва цял един ТИР с минерална вода (30 палета по 720 литра)

Преди три дни в Регионалната здравна инспекция на Перник, след извършен микробиологичен анализ на 5 проби от вода, предназначена за питейно-битови нужди от водопроводната мрежа на града, са установили несъответствия по показателите колиформи и ешерихия коли. Несъответствията са за района на кв."Проучване", а в 2 от пробите там констатирали и наличие на сулфит редуциращи клостридии. За децата в детските ясли, детските градини и училищата  РЗИ Перник е излязла с предписание да се използва единствено минерална вода за питейни нужди.
Иначе казано, в Перник имат нужда от прясна вода и кой да им се притече на помощ, ако не хората, които отлично знаят какво означава да очакваш подкрепа в нужда. Помните ли големия пожар в Пирин и Националната кампания за подкрепа, която поде тогава кметът на Кресна  Николай Георгиев? Помощи от всички краища на страната потекоха към Кресна и щетите за хората от бедствието бяха преодолени по-бързо от очакваното.
Сега е време Кресна да върне жеста и хората в малката община под Пирин да покажат на дело своята солидарност, благородство и признание, задето не ги забравиха, когато и те имаха нужда от подкрепа.
Днес в Перник ще пристигне цял един ТИР с минерална вода (30 палета по 720 литра) , дар от община Кресна, за да имат децата на миньорския град чиста вода за пиене и да не изпитват нужда за нея по празниците. Преди дни кметът на Перник Станислав Владимиров и кметът на Кресна Николай Георгиев са договорили доставката и още в първия работен ден на последната седмица на 2019 г. животворната течност вече е на разположение на пернишките дечица.
Дано Кресна "повлече крак" и другите български общини не останат безучастни, "слепи и глухи" за тежкия проблем на тяхната "посестрима" - община Перник. След Нова година общинското ръководство на града вероятно ще излезе със свое решение по казуса, но хората на Кресна изпълниха своя човешки дълг и доказаха на практика значението на "Приятел в нужда се познава".
Достойно, Кресна !



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)