Избрани Новини

Отново е в ход кампанията "Зрънце любов“ за птиците

На интерактивната карта на сайта на БДЗП са отбелязани 1611 хранилки

Вече 11 години падането на снежинките дава началото и на дъжд от „зрънца любов“ за птиците. За хиляди хора от цялата страна кампанията се превърна в нишката, която ги свързва с този пъстър и мелодичен свят, който прави от всеки зимен ден празник.
В градове и села, в дворове, тераси или просто на перваза на прозореца – спасителните зрънца ще бъдат забелязани от гладните пернати посетители навсякъде. Голям, син или лъскавоглав синигер, горска зидарка, червеногръдка, щиглец, чинка, зеленика, врабче и много други видове ще  долитат ежеминутно за зрънце слънчоглед, просо или жито. Веднъж научили мястото, на което се предлага храна, птиците започват да идват редовно и да стават все повече и повече.
Кампанията на Българското дружество за защита на птиците „Зрънце любов“ за зимно подхранване на пойните птици се провежда за 11 поредна година. На интерактивната карта на сайта вече са отбелязани 1611 хранилки, като приканват всички любители на птиците, които още не са го направили, да отбележат своите и да пратят снимки на техните посетители на Facebook страницата на БДЗП или профила в Instagram.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)