Избрани Новини

В Белица тече трескава подготовка на местните винопроизводители

Ще представят производството си на коледния празник днес

Коледа идва и в Белица тече трескава подготовка на местните винопроизводители.
В традиция се превърна местните производители на червено и бяло вино да презентират производството си на коледния празник днес. Центърът на Белица отново ще се превърне във вълнуващ сборен пункт за майсторите винари „Произведено в Белица“ . Тази година емоцията е голяма и се очаква броя им да се увеличи. Най-добрите вина в конкурса „Моето вино е най-добро“ ще се дегустира от жури в състав председател Георги Георгиев-Гецата и членове Никола Лазорав и Иван Тричков. Най-качествените от тях ще получат парични награди и грамоти, осигурени от Община Белица.
За целта е необходимо всички участници в конкурса днес да представят своите вина в еднакви двулитрови бутилки /2 литра/ от кока кола, които ще се приемат в читалището от 10.00 до 10.30 ч.
На всички участници пожелаваме успех, много коледно настроение и усмивки!
А на гражданите и гостите на Белица в празничния ден пожелаваме да опитат от магията на майстора-винар!

През какви стъпки трябва да премине един винопроизводител, за да получи качествено вино?
Първо, ако не сме производители на грозде, а го купуваме, е добре да сме наясно какъв е видът му. Важно е откъде произхожда и по какъв начин е обработвано. Всяка една подробност оказва влияние на вкусовите качества на виното, както и на неговия аромат. Когато гроздето влезе в избата, трябва да се изпълняват доста условия, които изиграват различна роля за крайния продукт. Един от най-важните фактори е невероятната чистота на помещението и съдовете. Естествено и температурният режим на правенето на виното е от значение – съответно, при тиха и бурна ферменатция.

Центърът на Белица отново ще се превърне във вълнуващ сборен пункт!


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)