Избрани Новини
Кои са най-обичаните зимни аромати и вкусове?
24-12-2019, 10:00
Снимка:Село Коларово
Автор:blagoevgrad.utre.bg
Още по Темата:Как се прави печен кестен? (Снимки)
Сега е най-добрият период за приготвяне на вкусни ароматни ястия
Зимата настъпи. Това е времето на студа и ниските температури, което е най-добрият период за приготвяне на вкусни ароматни ястия. Всички сме чували „Мирише ми на Коледа“. Има множество вкусове и аромати, които асоциираме с празници, домашен уют, зимна приказка. Студеният въздух циркулира по-бавно от топлия въздух, а обонянието ни не е толкова остро, колкото в топлите сезони като лятото и късната пролет. Това обяснява защо през зимата използваме повече подправки. foodpanda разкри кои са най-обичаните зимни аромати и вкусове.
• Горещ шоколад - Няма нищо по-хубаво от сладкия, успокояващ аромат на горещ шоколад, който да затопли тялото ни в студен ден. Вкусно шоколадовият мирис е като плътно одеяло за сетивата ви.
• Джинджифил - Този свеж аромат на джинджифил - сладък, маслен, пикантен, пикантен - е просто неустоим и винаги привлича тълпа.
• Печени кестени - Нито един коледен базар не е завършен без аромат на печени кестени, които се носят във въздуха. Сладки и орехови с този безпогрешен аромат на горещ въглен, тези задушаващи изкушения миришат на хубава Коледа.
• Печено месо - Вкусно, топло, ароматно, печеното месо е един символите на снежните месеци, особено поднесено в класическия си вариант с пивко червено вино.
• Канела - Сладката, люта пикантност на канелата е празнична съставка на всички неща по Коледа. Независимо дали е в греяно вино или бисквитки, нейният топъл, приканващ аромат прави всичко да изглежда по-уютно и весело - идеално за тези студени зимни нощи.
• Мандарини и карамфил - Тази плодова, пикантна, празнична комбинация от аромати е толкова традиционна, колкото и елхата. Озаряват тези дълги зимни нощи и правят чудеса за освежаване на студено пространство.
Топ Новини