Избрани Новини

Три деца от областта с награди от национален конкурс на МВР

Животът

20-12-2019, 13:28

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Призовете са за рисунка „Аз и Детското полицейско управление“

 

Три четвъртокласнички от Елена и В. Търново получиха награди от Националния конкурс за рисунка „Аз и Детското полицейско управление“ и в благотворителната кампания на ГД „Национална полиция“ – „Деца помагат на деца“. В надпреварата се включиха общо 87 ученици от цялата страна. 13-те най-добри получиха своите награди на специална церемония в София в началото на месец декември. Останалите участници получиха грамоти и подаръци за отлично представяне.
Днес в присъствието на родители и учители старши комисар Димитър Машов връчи наградите на отличилите се момичета – Божидара Станкова и Цветелина Иванова от ОУ „Иван Момчилов“ - гр. Елена и Гюнеш Шабанова от ОУ „П. Р. Славейков“ във В. Търново. 
Всички творби, които бяха изпратени в Министерството на вътрешните работи  бяха изложени и продадени на търг на годишната церемония „Полицай на годината“, а събраните средства ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.
Програмата „Детско полицейско управление” (ДПУ) се реализира от 2016 г. от служители на МВР. За изпълнение на програмата беше сключено споразумение между четири  министерства -  на вътрешните работи, на образованието и науката, на младежта и спорта и на правосъдието, и Българската православна църква, Българския червен кръст, Българския туристически съюз и Националното сдружение на общините в Република България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов