Избрани Новини

Симитли помага на Лия от село Полето

Коледна изложба-базар обедини симитличани в добра кауза

По традиция и тази година в изложбената зала на Читалище „Св. Климент Охридски” в Симитли официално бe открита коледната изложба-базар
Родители, учители и деца от съвсем малка възраст, изработили с труд и желание, старание и много фантазия невероятни коледни предмети, сътвориха уникалната изложба, неповторима по вид и стойност.
Десетките празнични украшения са ръкоделия на децата от Детска градина „Радост” - Симитли и всички нейни филиали в общината, СУ ”Св.Св. Кирил и Методий”- Симитли, СУ ”Св.Св. Кирил и Методий” - Крупник, ОбУ „Св.Паисий Хилендарски и ДГ „Долно Осеново“.
Малките коледни "Сърнички" от 4-та група на ДГ "Радост" - център, с учители Симона Йовкова и Гергана Каралинкова засияха в празнично подредената зала, като изпълниха феерични танци с благотворителна цел.
И тази година събраните средства ще бъдат дарени за благородна кауза. Симитличани се обедняват в дарителска кампания за малката Лия от село Полето. Всеки желаещ може да помогне за лечението на 4-годишната Лия, която страда от детска церебрална парализа-квадрипареза, като закупи предмет от базара-изложба или просто пусне пари в касичките в читалището. Благотворителна коледна изложба-базар ще бъде на мястото си, докато продуктите не бъдат изцяло разпродадени.
Малки и големи усетиха магията на Коледа и си припомниха, че по Коледа стават чудеса, затова всички се обединяват около малкото чудо Лия да проходи. Изложбата бе открита от зам.кмета Евгения Георгиева, която пожела смирение в домовете ни, много здраве и благодари на участниците, които всяка година правят небивали красоти, които всеки може да закупи и да занесе в дома си.
Банкова сметка в Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG98FINV91502016465887
BIC: FINVBGSF
В полза на Лияна Спасова Ангелова



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов