Избрани Новини

В Разлог ще гледат Асен Блатечки

Идва с пиесата "Бившата жена на моя живот"

Днес от 19:00 часа в НЧ "15.IX.1903 - 1909" - Разлог гостуват Асен Блатечки, Невена Бозукова - Неве, Милена Маркова - Маца и Стефан Иванов с романтичната комедия "Бившата жена на моя живот".
Автор Жозиан Баласко, режисьор Велко Кънев, сценография и костюми Антония Попова.
Съществува ли такова нещо като бивша любов?
А можем ли да продължим смело напред, ако сърцето ни тегли надругаде?
"Бившата жена на моя живот" на Жозиан Баласко поставя тези и много други въпроси, на които оставяме зрителите да си отговорят сами - докато плачат от смях!
В постановката „Бившата жена на моя живот” героят на Асен Блатечки – Том - изглежда е забравил няколкогодишния си брак с художничката Франки (в ролята Невена Бозукова). До вечерта, в която се звъни на вратата му, той отваря и... цялото му минало нахлува с една франзела в ръка и няколкостотин житейски и битови проблема на плещите си.
По време на постановката често и много плавно се пренясаме в някои събития от отминалата романтична връзка на Том и Франки - моменти, които може да изглеждат строго индивидуални, но да си кажем честно - носят нюансите на много от нашите връзки... След раздялата им Том се изолира в новосътворения от самия него свят на „нови дупенца, нов живот“ - безсмислени краткотрайни връзки с жени, които не го трогват, не го докосват отвътре. Именно за поредната такава среща се подготвя, когато Франки се появява с трясък обратно в живота му... и обърква всичко. Най-вече душата му. Отваряйки вратата, Том очаква Орели (в ролята Милена Маркова) – млада секси бензинджийка, олицетворение на всичко, с което Том вече е свикнал и на което се е уповавал след разпада на брака си.
Героите се завъртат в хаос от депресия, страст и психоанализа – Жан-Франсоа (в ролята Стефан Иванов), приятел на Франки е психотерапевт, който най-често може да бъде намерен в бара. И все пак, в кратките моменти на искрени прозрения, той успява да обобщи проблемите на Том и Франки – болката от наранената гордост, от натрупаната умора, ревност, желание да притежаваш другия... Тази смесица от емоции просто не може да бъде забравена.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)