Избрани Новини

Приключи срокът за участие в конкурса за народни будители

Изпратени са 288 мултимедийни презентации от областите Благоевград, Бургас, Разград, Търговище, Сливен и Смолян

Приключи срокът за участие в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, организиран от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.
Изпратени са общо 288 мултимедийни презентации от областите Благоевград, Бургас, Разград, Търговище, Сливен и Смолян, където той има информационни офиси.
В конкурса, провеждан със съдействието на РУО - Благоевград, можеха да участват ученици от 8 до 12 клас, като от област Благоевград са получени 102 интерактивни презентации от всички 14 общини.
Условието беше презентациите да включват информация за живота и делото на народните будители от родния край на участниците.
Конкурсните работи ще се оценяват от експертно жури в състав: д-р Кирил Алексиев – директор на РИМ - Благоевград, Марина Войнова - старши експерт ИТ - РУО-Благоевград и Екатерина Текерска - старши експерт ОНГОР - РУО-Благоевград.
Асим Адемов благодари за положените творчески усилия на всички ученици. По думите му интересът към конкурса доказа необходимостта и значимостта на всяка една инициатива, насочена към запазване на историческата памет за народните ни будители, отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност.
Евродепутатът ще обяви резултатите и ще награди победителите в конкурса във всяка област, където има негови информационни офиси. Това ще стане на официална церемония в началото на 2020 година, като датите ще бъдат обявени допълнително.
Ще бъдат връчени три награди за всяка област - голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)