Избрани Новини

Община Кюстендил подписа договор по зимното поддържане на четвъртокласните пътища

Ще се почистват близо 300 километра до 71 населени места

Община Кюстендил подписа договор по почистването на близо 300 километра от четвъртокласната пътна мрежа до 71 населени места на територията си, съобщи БНР. За предстоящия зимен сезон предвидените средства за аварийно възстановителни работи са 152 000, а само за снегопочистване - над 400 000 лева, каза Ивaйлo Чaлъĸoв, eĸcпepт в направление „Отбранителна и мобилизационна пoдгoтoвĸa“ към общината.

Общинското предприятие "Чистота" ще поеме почистването и поддръжката на улиците в града, на подходите и крайните квартали. 

Предприятието е обезпечено с необходимите количества инертни материали и сол. Със заповед на кмета Петър Паунов е създаден общински щаб за изпълнение на план за защита при бедствие. Кметовете и наместниците в общината ще следят и нивото на реките. Създадена е организация за наблюдение на нивото на язовирите. 

При оперативните дежурни е заложен и списък на всички трудноподвижни хора и на тези, населяващи труднодостъпните места, каза експертът по мобилизационна подготовка и защита на населението Ивайло Чалъков:

"Поименно списък с точния адрес, в кое населено място, къде живеят точно. Трябва задължително до техните входове да се чисти, за да може единната спасителна система - екипите на "Спешна медицинска помощ" и пожарната да бъдат на място. По списък са около 387 човека".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов