Избрани Новини

Кога ще започне настаняването в новите социални жилища в Благоевград?

183 нови социални жилища в Благоевград очакват своите наематели

183 нови социални жилища в Благоевград очакват своите наематели. Новите апартаменти са различни по големина, като има и специално пригодени за трудноподвижни хора, информира БНТ.
В наредбата, която трябва да бъде одобрена от седемчленна комисия, са заложени две целеви групи, като първата от тях включва родители с деца, многодетни майки, непълнолетни родители и деца с увреждания. Във втората са включени хора в риск от бедност и социално изключване.
Според Иво Георгиев, главен експерт жилищна политика в община Благоевград,  задължителното условие и за двете групи е лицето да има постоянен адрес на територията на Благоевград през последните три години, задължително да няма недвижимо имущество на свое име, както и да е извършило разпоредителна сделка през последните пет години.
Другото важно условие е децата на родителите, одобрени от комисията, задължително да посещават училище и да имат личен лекар.
Срокът, за който наемателите ще ползват жилищата, е три години, а наемът е 70 стотинки за квадратен метър полезна площ.
След изтичане на тригодишния договор, той няма право да бъде удължаван. По този начин ще се даде възможност и на други семейства в нужда да се възползват от социалната услуга. Единственото, което остава да се довърши в трите жилищни блока, е поставянето на електромери. Комплексът се отоплява на газ, от собствена централа, която е преминала успешно пробните тестове.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов