Избрани Новини

Оправдаха полицейски служител от Благоевград по знаково дело за трафик на хора

Потвърдена беше 2-годишната условна присъда на другия полицейския служител

На 28.11. т.г. тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград измени отчасти присъда №5183/31.05.2018г, постановена по наказателно общ характер дело № 514/2017 г. по описа на Районен съд - Благоевград по отношение на М.С.Ф. от Благоевград, осъден на първа инстанция за трафик на хора и склоняване към проституция, като намали размера на наказанието „Лишаване от свобода“ на 8 (осем) години и размера на наказанието „Глоба“ на 60 000лв (шестдесет хиляди лв).
По същото производство въззивният съд отмени и присъдата на Районен съд – Благоевград по отношение на П.И.К., като го призна за невиновен в това, че на 10.05.2016 г. в Благоевград, в качеството си на полицейски орган - „разузнавач“ ІV степен в ГД“БОП“, Териториални структури сектор „БОП“ Благоевград, е направил опит да спомогне и прикрие действията на М.С.Ф.
Потвърдена беше 2-годишната условна присъда на другия полицейския служител - С.Й.Ф. , който беше частично оневинен по едно от обвиненията, а именно че на 15.04.2016 г. в Благоевград е спомогнал М.С.Ф., като лично се срещнал с Т.С.Т. и я е убедил да оттегли депозирана от нея жалба срещу осъденото за трафик на хора и склоняване към проституция лице М.С.Ф.
Присъдата подлежи на обжалване или протест пред ВКС само в частта относно оправдателната присъда на полицейския служител П.И.К, а по отношение на М.С.Ф. и относно наказанието на  втория полицай - С.Й.Ф., е окончателна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов