Избрани Новини

Съдят животновъд за изнудване, принуда и трафик на хора и закана за убийство

Крими

28-11-2019, 15:47

Снимка:

архив

Автор:

pleven.utre

Всичко от Автора

Обвиняемият биел и тероризирал свой работник до пълно изтощение

Окръжна прокуратура –Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за извършени пет престъпни деяния – изнудване и принуда на едно лице, трафик на друго лице, което използвал за принудителен труд, държейки го в принудително подчинение, причиняване на телесна повреда, опит за принуда и закана с убийство. 

Обвиняемият демонстрирал агресивност, чувство за безнаказаност и безцеремонно поведение към граждани и към институциите, като разрешавал възникналите проблеми, чрез използване на физическа сила, заплахи и психологически тормоз.

На 08.09.2017 г., в Общинска служба по земеделия към Община Долна Митрополия, било проведено събрание за стопанската 2017-2018 година, на което по реда на чл. 37в, ал.2 от ЗСПЗЗ, били разпределени поземлените имоти за ползване от земеделските производители. По силата на споразумението, имот с площ 19.076 дка, бил разпределен за стопанисване от дружество на О.И. Недоволен от това, обвиняемият започнал, чрез саморазправа да изнудва О.И. да му предостави имота, а по-късно и да принуди него и сина му Т. И. да оттеглят жалбите си в прокуратурата. Освен отправянето на заплахи за убийство, обвиняемият повредил комбайн, собственост на дружеството.

Пострадалият И.С. бил нает от обвиняемия за извършване на трудова дейност и грижа за животните му. В началото отношението към него било добро, но от 2015 г., обвиняемият, за да го държи в подчинение, започнал да проявява физическа и психическа агресия, да му нанася побои и телесни увреждания, превърнал го в обект на непрестанни обиди и на публично унижаване, като бил подложен на изключително тежка ежедневна трудова експлоатация и бой, водещи до пълното му изтощение. И. С. се намирал в безизходица, което станало причина два пъти да се опитва да сложи край на живота си. Направил и няколко опит да избяга, но обвиняемият го последвал и връщал в стопанството. Като наказание за бягството бил поставен и държан в робско и унизително положение и настанен да спи в един от боксовете за коне, в конюшнята, където съжителствал с малко диво прасе. На 24.07.2018 г., във връзка с ДП било извършено претърсване и изземване на адрес на стопанството, при което пострадалият бил намерен в конюшнята да живее в изключително лоши условия, а той започнал да се моли на полицая да го спаси от обвиняемия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов