Две нови линейки получи Центърът за спешна медицинска помощ в Петрич

Предстои реконструкция на сградния фонд на Спешния център

Двете нови линейки за работата на ЦСМП в Петрич са осигурени по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна помощ" на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 година. Бенефициент е Министерството за здравеопазването. Едната от линейките разполага с висок клас оборудване за реанимационна дейност по време на транспортиране на пациенти. Другата линейка е с по-добра проходимост и ще улесни достъпа на спешните медици до труднодостъпните райони на община Петрич.

"И двата нови автомобила са особено важни за пълноценната спешна помощ и работата на екипите в Петрич", категоричен бе директорът на ЦСМП Благоевград д-р Красимир Михайлов. Той допълни, че друг важен компонент по този проект е реконструкцията на сградния фонд на Спешен център в Петрич, която предстои.

Колегата му д-р Александър Попов от Спешен център в Петрич каза, че ще подготви и изпрати специално благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов за удържаната дума да се подмени автопаркът на филиала. Убеденост за по-доброто обслужване при спешните случаи, заради новите автомобили, изрази и кметът на община Петрич Димитър Бръчков. Новите линейки бяха поръсени със светена вода, а церемонията уважиха също депутатът Георги Динев, заместник областният управител Антоанета Янчева и председателят на ОбС - Петрич Георги Тренчев. Чрез реализиране на дейностите по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ ще се осигури подходяща и ефективна здравна инфраструктура, допринасяща за подобряване на качеството и безопасността при оказване на медицинската помощ и за осигуряването на равнопоставен достъп до качествена медицинска помощ при спешни състояния в съответствие с най-добрите европейски практики и изисквания.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия