Избрани Новини

125 двойки от община Разлог си казаха "Да" за втори път (снимки)

Традицията за масово празнуване на сватбените юбилеи е от 1985 г.

В Разлог 125 двойки от цялата община си казаха „Да” и отпразнуваха за втори път своите сватби. Традицията за масово празнуване на сватбените юбилеи в Разлог е от 1985 година.Празникът пресъздава младоженските традиции в Разложко.
И както повелява традицията, двойките с 50-годишен семеен живот зад гърба си запалиха огъня - символ на любовта и семейното огнище, и го предадоха на двойките с 25 годишен брак. Те от своя страна го предадоха на най-младото семейство. На тържествената церемония, организирана от Община Разлог и Обреден дом Разлог, всеки юбиляр получи подарък и брачни свидетелства лично от кмета на Община Разлог инж.Красимир Герчев и съпругата му Ирина, които бяха техни символични кумове. Специални гости на тържеството бяха зам.кметът по социалните дейности инж.Венцислав Гърменов и неговата съпруга Анелия.
След официалната част от тържеството инж.Герчев и съпругата му поведоха кумовото хоро. Изненадата на вечерта бяха танцов клуб "Пирински наниз" с ръководител Мария Калоянова, които допринесоха за доброто настроение на гостите. Празникът продължи с кръшно хоро и много веселие.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май