Избрани Новини

17 ноември във Враца: Представяне на книгата "Останете живи" и демонстрация на "челен сблъсък"

Специален гост на събитието бе авторът на "Останете живи" – Георги Стоянов

С представяне на книгата "Останете живи" и демонстрация на "челен сблъсък" с автомобил, във Враца бе отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Събитието се проведе в двора на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и бе организирано от местната администрация.

Чрез специален симулатор, предоставен от Safety Driving Academy, присъстващите имаха възможността да участват в така наречения „челен сблъсък“. Програмата продължи с демонстрация на алко очила, пресъздаващи шофирането на автомобил при употреба на алкохол.

Специален гост на събитието бе авторът на "Останете живи“ – Георги Стоянов, който представи книгата и разказа повече за изданието, насочено срещу войната по пътищата. Пред присъстващите журналистът от Плевен отбеляза, че днес е ден, в който трябва да си припомним за пореден път, че несъобразената скорост, алкохолът и наркотиците по време на шофиране, нарушенията на правилата за движение и неразумното поведение на пътя водят до трагедии, както и това, че зад цифрите на черната статистика стоят човешки съдби.

"Останете живи" ще стане част от библиотеките на училищата във Враца - предстоят срещи с учениците от града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов