Избрани Новини

Оспориха в съда изборите за кмет на Дъбница и Огняново в община Гърмен

Жалбоподатели са Мустафа Мейзин - Дъбница и Иван Ижбехов - Огняново

В Административен съд - Благоевград постъпи жалба от Мустафа Мейзин против решение №175 от 4.11.2019 г. на Общинска избирателна комисия - Гърмен, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Дъбница на втори тур Синем Бекирова.
Жалбоподателят оспорва решението на ОИК - Гърмен като незаконосъобразно. Мустафа Мейзин посочва в жалбата до Административен съд - Благоевград, че действителни бюлетини с отбелязан вот за него са записани за Синем Бекир. Жалбоподателят посочва и доводи за гласували на балотажа избиратели със спорно право на гласуване за кмет на населеното място.
В Административен съд - Благоевград постъпи още една жалба срещу решение на ОИК - Гърмен. Иван Ижбехов, кандидат за кмет на село Огняново, оспорва решение №176 от 4.11.2019 г. на Общинска избирателна комисия - Гърмен, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Огняново на втори тур Димитрия Гюрова.
Жалбоподателят оспорва съдържанието и истинността на протокола на ОИК Гърмен. Посочени са доводи за неправилно броене на бюлетините в СИК №15 в село Огняново.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)