Избрани Новини

Честват 125 години Неврокопска епархия

Проявите са днес в гр.Гоце Делчев

Неврокопската света митрополия, ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград и Македонският научен институт - София организират днес честване по повод 125 години от създаването на Неврокопска епархия към Българската екзархия (1894-2019). Тържествата ще започнат в 7.00 часа с празничното богослужение в храм "Св.Архангел Михаил" в гр.Гоце Делчев (Неврокоп), а в 9.00 часа е Божествената света литургия.

От 13.00 часа е откриването на научната сесия в сградата на Неврокопската света митрополия. "Исторически обзор" ще направи Неврокопският митрополит Серафим. Доклади ще изнесат гл.ас. д-р Георги Величков, докторант Десислава Георгиева, д-р Жана Пенчева-Маркова, Николай Даутов.

В 14.30 часа ще бъде представена фото-документалната изложба, посветена на 125-тата годишнина на Неврокопската света епархия.

В 15.00 часа е представянето на книгата "Моят път в живота, пътя към Голгота...", която съдържа материали от възпоменателната научна сесия, посветена на 70 години от мъченическата смърт и 130 години от рождението на Неврокопския митрополит Борис.

В 17.00 часа е вечерното богослужение в храм "Успение Богородично".

От 18.00 часа в сградата на митрополията ще се състои концерт на народен хор и оркестър на Музикално училище от град Серес, Гърция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов