Избрани Новини

Георг Спартански: Имам нормална комуникация с правителството

Очаквам да продължим диалога и съвместната работа с централната власт, заяви кметът на Плевен

"С правителството съм работил абсолютно нормално. Преди мен кмет беше представител на ГЕРБ и там също не са текли реки от мед и масло, както некоректно се опитваха да представят моите опоненти по време на изборите. Имам нормална комуникация, работил съм изключително добре с правителството и реализираните многобройни проекти го доказват", коментира Георг Спартански в ефира на "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

"Не бих казал, че има отчетливо един най-голям проблем в Плевен, по-скоро бих казал, че Северна България е тежко изостанала в икономическо отношение - 25% от БВП на държавата се произвежда в северната част, 75% - в южната. Хубавото е, че правителството си дава сметка и има програма за развитие на северната част - с магистралите, с бъдещите инвестиции, евентуалния строеж на АЕЦ "Белене" и т.н. И аз адмирирам тази политика", каза Спартански.

"Битовата престъпност е тежък бич, защото за един човек, ако му вземеш зимнината, кокошките или дървата, е тежка загуба за него и поставя под въпрос неговото оцеляване. Липсата на полицейски инспектори и постоянна полицейска работа на терен обезверяват хората, но не бих казал, че Плевен е град с изявена престъпност. Колкото до безработицата, тя е 4,7% и не го казвам аз. Финансовата стабилност на общината по данни на министерството на финансите - винаги сме в десетката на най-добрите общини в България. Така че имаме нормална комуникация. Очаквам да продължим диалога и съвместната работа с централната власт. Премиерът е казвал многократно, че не дели общините", каза още Георг Спартански.

Георг Спартански недоволен от работата на плевенската полиция по време на изборите



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов