Избрани Новини

Температурите скачат до 27 градуса

Топло и сухо време ще ни радва поне през първите 12-13 дни от ноември

Ноември започна с по-студено време. В края на седмицата обаче отново се очаква на някои места в страната градусите да надминат 20.
Ще има ли още изненади през този месец, съобщи пред БНТ Красимир Стоев, синоптик в НИМХ.
Голяма динамика на атмосферните процеси с топло и сухо време поне през първите 12-13 дни от ноември, и повече валежи през втората половина от месеца, разказа Стоев.
Температурите през предстоящата седмица ще са по-високи, с циркулации и пренос на въздушни маси от юг-югозапад, като в Източна България и северно от планините в някои райони южният вятър ще се прояви като фьон и максималните температури ще достигнат между 25 - 27 градуса.
Циркулацията в седмицата между 11 и 17 ноември, когато над Балканския полуостров температурите ще са по-високи от обичайните и валежите на практика ще липсват, но самата циркулация ще се промени във височина.
Този антициклон, който ще застане над Скандинавския полуостров и Финландия, ще насочва по-хладни и по-студени въздушни маси в източната му периферия от североизток. Така че трайно понижение на температурите предстои през втората половина на месеца.
Към 18 и 20 ноември това застудяване ще е по-чувствително и на отделни места в Северна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг, към края на ноември застудяването ще бъде вече в почти цялата страна. Минималните температури ще са между -8 и -3 градуса и те ще се реализират през третото десетдневие.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)